Tips som underlättar när du gör knäck!

julgodis-knäckDelar gärna med mig av ett tips, du kanske redan visste om det, men om du inte känner till det kan det alltså verkligen underlätta tillverkningen av julgodiset knäck. Det kan ju bli kladdigt och svårt med de små tunna formerna, så håller man två med två skedar för att få ned den tjocka smeten där i, det ramlar hit och dit. Här kommer tipset som får knäcken att bli gjord lätt som en plätt:

Trixet är att du ska hälla den färdiga knäcksmeten direkt i en ursköljd mjölkkartong, som du klippt av på mitten så den får formen av en rektangel som är öppen upptill. Det är så himla lätt att sedan hälla smeten från ett av hörnen på kartongen, ner i varje form. Om det blir varmt kan du bara vira en kökshandduk runt kartongen när du häller.

Lycka till med knäcktillverkningen och god jul! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s