Påskinspiration och pyssel

Nu i påsk blev det mycket påskpyssel! Underbart med några extra dagar ledigt och extra tid. På skärtorsdagen kastade jag mig (och barnen i viss mån) bokstavligen in i pysslet.

ekologiska ägg; alternativ påsk; ägg med nagellack; zentangle på ägg; rita ägg; måla ägg; ägghus

Med inspiration på Instagram från The Creative Collective Sweden och säkert från någon annan pysslare jag också följer, provade jag bland annat ”ägg med inflyttat djur” och ägg med nagellacksmönster. Embla blåser ut nagellack i ett vattenbad på bilden ovan, men det var ett lite komplicerat meck – dels luktade det sjukt starkt och sen var det lite klurigt att få nagellacksmönstret att lägga sig fint på ägget. Riktigt skoj var det däremot att rita med en lite tjockare, vattenfast penna (Staedtler permanent lumocolor M) på ägg – grafiska svarta mönster, zentangle, mmm…

grafiskt mönster; måla ägg; grafisk inspiration; penna; rita på ägg

Ägget med den inneboende gåsen

äggpssel; äggbo; alternativt äggpyssel; påskpynt; äggpynt

Tömde ägget helt och hållet och sköljde noga ur det. En tråd fästes runt en liten pinne med lim för att kunna hålla i ägget. Klippte till en bädd av lite silkespapper och sen hittade vi en gås som fick plats däri.

toarulle; pyssel toarulle; pyssel toapappersrulle; pompomband; washitejp

Hoppsan, nu kom gåsägget och zentangle-ägget igen, ursäkta upprepandet 😀 Men på bilden syns också det smarta pysslet med att klippa toapappersrullar och göra dessa till ägghållare. Lite som display för målade ägg kan man säga. Jag gick lös med hobbyfärg, stumpar av pompomband och färgglad washitejp. Vissa av hållarna blev lite för rymliga för äggen, så äggen smet på dom liksom ända ned till botten och fick sig en polotröja snarare än att bli upplyft av hållaen. Tror det var bäst styrsel på mitten av toarullarna. I övrigt var äggdisplayerna ett riktigt snabbpyssel!

toapappersrulle pyssel

Vi köpte också en låda med en kycklingfamilj på Panduro som barnen målade och limmade fast ögon, fjädrar och diverse accessoarer på. De blev supersöta och ett mycket billigare alternativ än att köpa lösa flörtkulor, ögon, fjädrar med mera.

färgglatt; dukning; 50-talsbestick; pelargon; indiska ägg; gustavsberg lotus tallrik; påskpyssel; panduro

GLAD PÅSK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s