Målat Ikea PS skåp i ny kulör – från rött till gräddvitt.

ikea_ps_skap_mala

För cirka 10 år sedan när vi köpte vårt röda Ikea PS skåp gillade vi färgen skarpt, och skåpet har fått agera TV-bänk sedan dess. Vi gillar ju den industriella touchen på skåpet, men har nu tröttnat på att det är rött. Det skulle vara så mycket finare i en vitbeige nyans, i samma ton som vardagsrumstapeten, satt jag och tänkte häromdagen.

beckers_fargkarta_missprint_tapet

Tursamt nog skulle vi svänga förbi Fredells på lördagen, så då passade jag på att köpa en halvliter trä- och metallfärg samt en liter häftgrundsfärg. Skåpet är dels gjort av plåt och någon plastsort och då tänker du kanske ”kan man verkligen måla de ytorna?” Och svaret är ja, det kan man 🙂 Trixet är just den välhäftande grundfärgen som skapar en målarvänlig yta där färgen man valt sedan kommer fastna bra. Och man slipper slipa möbeln också! Häftgrundfärgen kan man också använda på andra Ikea-möbler med lackad yta, som till exempel bokhyllan Billy, om man skulle vilja gå lös på en sådan.

malar_med_miniroller

Efter att jag våttorkat skåpet, målade jag det med hjälp av ett minirollerset, en omgång med grundfärgen och sedan två omgångar med täckfärgen. Mmm, kulören var verkligen som riktig grädde! Man kan ju vara extra noggrann och måla inne i skåpet också, men jag valde att köra en quick-fix och målade bara utsidan. Den gräddiga täckfärgen är halvblank.

IMG_3568

Istället för att köpa en helt ny TV-bänk så blev det en ommålning av den befintliga för några hundralappar. Och kulören helt vald efter önskemål 🙂 Ta-daa!

ikea_ps_skap_vitmalat_inredning

Tavlan mitt ovanför TVn är en av mina mest populära illustrationer Happy Valentine. Du kan köpa den och andra finfina tryck i min webshop Make it happy.

Du kan också kontakta mig direkt om du är intresserad av att beställa en personlig illustration/ tavla: sara.ljungdahl.holst@gmail.com. Hjärtligt välkommen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s