Att såga ner en ek i foppatofflor.

Det blev ett besök i paradiset i helgen. Lite mulet och snåla plusgrader på lördagen men strålande och något värmande sol på söndagen. Det var en ynnest att halka runt i foppatofflor, beskära en mindre ek och snår med långa, taggiga armar. Kratta löv och rensa upp lite i planteringslandet på vårt fina landställe. Andra våren nu.

Snowdrops.

Naturen skryter verkligen inte med någon färgprakt för närvarande, men viken är ljuvlig att skåda från tomten, det är så här års man ser mest av den.

Före beskärning

Här ser vi hörnan med eken och snåret framför som jag tog ned. Det var en bångstyrig ek som vuxit till en stor buske i storleken cirka 4 meter hög. Den kändes bara ful och allmänt åbäkig och säkert skulle den växa till sig värre med åren.

Här har jag fotat på lördagkvällen, då hade jag kapat en jäkla massa snår framför och ungefär hälften av eken ligger nedanför i högar.

En liten kvällspromenad fick det bli. Himlen var speciell och vattnet fick en magisk mörkblå ton, där det speglade sig under regnmolnen.

Så blev det söndag. Ut igen i den strålande solen för en runda kring sjön Skiren, en bit bortom stugområdet.

Den här sjön är så häftig! Det är en speciell dykarsjö och har klart vatten och är väldigt djup. Så ser det nästan karibiskt blågrönt ut i kanterna.

I närheten ska man bygga en ny snabbspårväg men jag hoppas verkligen (som den skogsmulle jag blivit) att sjön får vara precis som den är idag.

Här ligger isen som en tunn hinna, redo att snart ge upp för våren.

Väl tillbaks vid stugan, med en tolblöt sko och fot, eftersom jag trampat rakt ner i sumpmark under morgonpromenaden, tog jag ner resten av eken. Nu med foppatofflor på fötterna. Jag bar bort allt till en kompostplats vi har bakom huset, så nu ser det ut som eken bara är flyttad dit, haha. Det får forslas bort framöver någon dag. Sen rensade jag rabatten/blomsterlandet lite (bakom soluret på bilden), ni vet, platsen som förhoppningsvis ska prunka av diverse växter och grönsaker i sommar. Vad det ska bli spännande. Vitlöken som vi satte i oktober har redan börjat växa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s