Sista rycket för plantorna innan utplantering.

Det här blir nog sista inlägget då vi ser flertalet av plantorna hemma i köksfönstret innan de sätts ut i jorden på landet. Ska bli så spännande att plantera ut, wihooo!

I helgen blev det omplantering av aubergin, paprika och tomater till större krukor. Fick utöka ytan på fönsterbrädan med en hög trådhylla för att få plats med alla kamrater i bästa solläge.

Fattar inte hur det kunde vara så svårt att hitta plastkrukor 8-11 cm i diameter för att plantera om plantorna i från minsta krukstorleken. Kikade runt i hela Liljeholmen Centrum, på stora Ica Kvantum, Clas Ohlson, Panduro som ändå börjat sälja lite odlingstillbehör, blomaffären… Man skulle alltså behöva ta sig till Plantagen, men det orkade jag inte så det blev till att återanvända lite högre, gamla körsbärstomattråg i plast och en och annan gammal plastkruka. Funkar nog ett tag till innan omplantering igen. Tomaterna vill visst växa långsamt och öka sin krukstorlek lite i taget har jag hört.

Idag är det 3 grader… och 8 maj. Vår tack snälla, ja!

Jag fortsätter skapa i mitt egna företag och tar fram nya trycksaker till webbshoppen, kika gärna in om du är nyfiken: http://www.makeithappy.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s