I trädgårdslandet – första besöket efter utplanterade små plantor.

Den här kattens min beskriver kanske lite känslan av att möta trädgårdslandet, lite mindre än två veckor efter utplanteringen av småplantorna (film här). Är ju helt nybörjare på området och att det skulle regna och vara sol i exakt lagom mängder kunde man så klart bara drömma om. Det såg torrt ut i landet denna gång. Torrt, torrt, torrt.

Sockerärtsfröerna kanske sattes ned för tidigt? Inte en skymt av dom, däremot av en hel matta av kirskål, något jäkla superstarkt ogräs. Just under sockerärtorna la jag inget tidningspapper, så kirskålen kände säkert att det var mycket festligt med ny jord och tog med alla sina vänner och bredde ut sig mer än någonsin just där. Eller överallt förresten, runtomkring alla nedsatta plantor har kirskålen sprängt sig upp om tidningskanterna. Morr.

Jorden verkar ha packat ihop sig mer, och tidningarna krupit fram ännu mer. För lite jord ovanpå tror jag. Det positiva här var iallafall att auberginplantorna trots sin numer gulaktiga ton i bladen ändå stärkt upp sina stjälkar till lite starkare. Om vi har tur kanske de står sig!

Solrosplantorna stod fortfarande hyfsat gröna. Men sparrisen var totaltorr och beige… buhu… Röd salladslök och rödbetor syntes inte till.  Rabarbern är precis satt, den såg jag inte än. Purjolöken verkade vara helt väck, jag satte ju ner värsta ruskorna!? Vitlöken däremot växte fint. Trädgårdsportlaken hade också växt, fått lite tjockare och större blad, men de var mer gula än gröna… Måtte det regna mer nu så att vi kan få någon sorts skörd alls i år, det vore trevligt.

Okej, hoppas på lite gladare inlägg nästa gång då. Heja plantor, heja!

Avslutar med en bild på vår fina vinranka, som iallafall verkar må gott även i år och har fått pyttepytte små druvor så här i början av juni. Det är den och kirskålen som är helt självgående på tomten verkar det som.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s