Int’ e jag bitter int’! Vi har ju fått lök med extra lök, bär och druvor iallafall.

Vildhallon, vindruvor och en konstig vitlök som börjat växa uppe på sin egen blast frodas på landet. Men med dom andra odlade grönsakerna går det sisådär måste jag säga. Hursomhelst, oavsett stor skördefest eller ej, välkommen till vårt fina paradis Svanvik 🙂

Ett rött hus med vita knutar, som en egen liten dröm (tycker iallafall vi vuxna, haha!).

Stigen som leder upp till en av trädgårdens trappor.

Ett projekt att ta tag i framöver blir pelarna uppe på den lilla terrassen. De börjar kännas lite ostadiga och bör nog stagas upp med lite murbruk typ. Vinrankan växer yvigt kring valvet och den verkar klara sig varje år utan någon speciell omsorg.

Druvor på gång, kanske blir det egentrampat vin framöver!?

Och rosorna, de klarar sig också finfint utan underhåll. Men sen var det det här med odlingarna. Kort och gott, det är svårt att få sådder att klara sig bra utan tillsyn, kärlek och vattning, enligt sommarens erfarenheter. Tyvärr har vi inte kommit ner till landet lika ofta som vi själva ville, eftersom barnen inte ser samma tjusning i det som vi vuxna. Men, men det finns värre saker i livet!

De försådda sparrisplantorna såg ju helt döda ut i landet i juni, men nu tror jag att detta kan vara en överlevd planta. Det kan också vara ett ogräs, men denna rensar jag inte bort, i hopp om att det kan vara sparris. Den tar tre år på sig innan man kan skörda. We’ll give it a try. Yeah, år 2020 – here we come!

Syns lite dåligt på bild men detta är auberginplantorna som faktiskt växt sig lite större. Lite hålätna blad och ja, någon aubergin ser man inte till än. Men växt har de iallafall.

Det här är en av vitlökarna, jättemärklig nu. Den stora vitlöken tror jag mår gott i jorden, men här kom något som min duktiga vän inom odlingsområdet sa kunde vara ett så kallat luftskott. En lök på köpet, som man också kan äta. Det tackar vi ju för isåfall! 🙂

Prisa gud! En av solrosorna (och kanske den i bakgrunden också vill slå ut snart!?) har överlevt den attack som okänd filur står bakom, som tuggat i sig en del av bladen och den tredje solrosplantan intill. Men vänta lite… den här skulle ju vara ljusrosa enligt bilden på fröpåsen. HMM! Okej, den kanske skiftar färg snart, återkommer om det.

Hallon, hurra! Vilda, det ska tydligen vara vilt, då funkar det 😀 Körsbär och blåbär kan man faktiskt också hitta i mängder på tomten och i skogen intill. Så int’ e jag bitter jag int’. Man lär sig av sina misstag, det är ju så det går till. Ska man odla så bör man se till sina sådder ganska ofta. Det är nog en självklarhet för en del, men vi var tvungna att prova på detta på riktigt. Nu ser vi fram emot att skörda vitlök inklusive extra lök samt vilda bär.

Tjoho!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s